Головна » 2016 » Травень » 26

Щороку в третій четвер травня вся Україна святкує День вишиванки (в цьому році 19 травня),свято виникло ще у 2006 році за ініціативи студентки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. На сьогоднішній день до свята долучилася українська діаспора  по всьому світі. Основна мета заходу — це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Свято не передбачає обов'язкових заходів, окрім одягання вишиванки, але розкриває великі можливості для творчого польоту фантазій  педагогів, ЗДВР, педагогів-організаторів та формування у школярів чіткої громадянської,патріотичної позиції, ціннісного ставлення до державних, національних символів України. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку і в ній піти на навчання.

В Христинівському районі урочисто відзначали цей де ... Читати далі »

Переглядів: 612 | Додав: Микола | Дата: 26.05.2016 | Коментарі (0)

З метою виховання в підростаючого покоління патріотизму, любові до рідного краю, підготовки юнаків до військової служби та захисту своєї Батьківщини, формування у молоді мужності, сміливості, дисциплінованості та ініціативності 22 квітня 2016 року на базі Верхняцької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 було проведено І районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної гри «Сокіл» («Джура).

         У грі взяли участь команди 6 шкіл району – Великосевастянівська ЗОШ І-ІІІ ступенів рій «Кордон» (4 місце), Христинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 рій «Гайдамаки» (5 місце),

         Верхняцька ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 рій «Верхняцька сотня» (2 місце), Кузьминогребельська ЗОШ І-ІІІ ступенів рій «Побратими» (3 місце), Ягубецька ЗОШ І-ІІІ сту ... Читати далі »

Переглядів: 559 | Додав: Микола | Дата: 26.05.2016 | Коментарі (0)