Головна » 2015 » Вересень » 9 » Цьогоріч школи забезпечуватимуться безкоштовними підручниками
09:23
Цьогоріч школи забезпечуватимуться безкоштовними підручниками

1325073514Цього року навчальний рік розпочався в 17 378 загальноосвітніх навчальних закладах країни. До перших класів у 2015 році зараховано понад 414 тисяч дітей. Також у новому навчальному році кількість учнів у школах збільшилася на 38 тисяч і наразі становить 3 млн 795 тисяч. Тенденція збільшення кількості учнів буде зростати, у зв’язку з підвищенням народжуваності в ці роки. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Квіт під час брифінгу на тему: «Початок нового навчального року».
Міністр наголосив, що в 2015 році учні загальноосвітніх навчальних закладів забезпечуються підручниками безоплатно. В цьому році також має місце затримка з підручниками для учнів 4-х та 7-х класів, але вони вже друкуються. – Кошти на безкоштовне забезпечення підручниками учнів цих класів були в знайдені у серпні. Половину коштів забезпечує Державний бюджет, а половину – виділяють області. Виділення коштів з обласних бюджетів підтвердили всі голови державних обласних адміністрацій на засіданні Уряду, – повідомив Сергій Квіт.
Міністр запевнив, що всі підручники будуть безоплатними. «Ми забезпечили підручниками всі школи. Ніхто не має права вимагати з батьків гроші за підручники», – наголосив Сергій Квіт.
Учні й батьки за бажанням можуть скористатися новими додатковими сервісами, де можна скачувати підручники з Інтернет. «У нас є депозитарій, де можна безоплатно скачувати підручники для 1-го,2-го, 5-го, 6-го класі
Сергій Квіт підкреслив актуальність питання шкільних автобусів у цьому навчальному році, особливо під час оптимізації малокомплектних шкіл. Міністр нагадав, що скорочується тільки мережа старшої школи. Дитина повинна ходити в початкові класи там, де вона народилася. Старші учні будуть їздити в ті школи, де є належне матеріально-технічне і кадрове забезпечення. «Ми зараз вивчаємо питання фінансування шкільних автобусів. Скільки області дадуть коштів на автобус, стільки ж рівно додасть Уряд, тобто програма «Шкільний автобус» розвиватиметься», – повідомив Сергій Квіт.
Окрім того, протягом року за кошти місцевих бюджетів придбано 10 шкільних автобусів: у Харківській області – 5, Луганській – 3, Черкаській – 2, Вінницькій області поповниться ще 6 автобусами.
Під час брифінгу Міністр наголосив на вирішенні питання доступу до українських закладів освіти дітей Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. За словами Сергія Квіта, Міністерство освіти і науки разом із громадськими організаціями і депутатами Верховної Ради розглядають можливість та готують низку законодавчих ініціатив щодо статусу кримчан.

За повідомленням Міністерства освіти і науки України

Категорія: План роботи | Переглядів: 653 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: