Головна » 2015 » Листопад » 23 » День Гідності
16:02
День Гідності

День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції гідності (2013 року). Встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…»

Значимість цього державного свята насамперед полягає в тому, щоб кожен з нас відчув свою приналежність до долі Батьківщини та власну відповідальність за гідне життя прийдешніх поколінь. Велич Дня Гідності і Свободи – в ідеалах і прагненнях кращих представників української нації, які віддали своє життя за достойне майбутнє рідної країни.

Зокрема, у рамках заходів з відзначення у 2015 році Дня Гідності та Свободи, у районному будинку культури  були проведені тематичні виставки, присвячені революційним подіям Революції Гідності, її учасникам та значенню цих подій у розвитку громадянського суспільства. У виставці взяли участь: Христинівська центральна районна бібліотека, Христинівська спеціалізована школа №1 імені Корнійчука, Христинівська ЗОШ №2, Верхняцький НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів №1 – ліцей», Верхняцька ЗОШ №2, Христинівська ЗОШ. Без трепету в грудях не можливо було проходити повз експонати виставки: Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях,   а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю…

Цьогоріч учні Верхняцького НВК під керівництвом учителя Сабадина Сергія Олександровича долучились до проведення Усесвітнього Дня Гідності. В НВК було проведено Місячник Гідності і свободи.

Звіти про проведення із світлинами надсилались до організаторів, відбувалось онлайн-спілкування, анкетування учасників.

 Отримано Сертифікат, який засвідчує, що заклад освіти Верхняцький НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-ліцей» прийняв  міжнародну ініціативу Усесвітній День Гідності 21 жовтня 2015 року. Відповідні Сертифікати отримав  Сабадин С.О. та його вихованці.

Сьогодні життя України змінюється на очах, постає стара, як ця земля держава – вільна, незалежна, осяяна сонцем Україна. Ми частинка народу. Без нас, без усіх нас немає ні народу, ні історії. І нам творить нову історію держави, що займе належне місце серед вільних і рівних країн планети. Ще в І столітті н.е. римський державний діяч, філософ Цицерон на публічному виступі сказав: «Люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя».

Переглядів: 613 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: