Головна » 2014 » Жовтень » 10 » До Всесвітньої акції «Голуб миру»
12:26
До Всесвітньої акції «Голуб миру»

Школярі Христинівщини приєднались до Всесвітньої акції «Голуб миру»

 

Людина створена природою для миру, 
а не для війни, 
народжена для радості,

а не для горя…

 

Франсуа Рабле

 

У 1981 році Організацією Об'єднаних Націй був започаткований Міжнародний день миру як щорічне свято відмови від насильства і припинення вогню в глобальному масштабі.

В Україні День миру закріплено відповідно до Указу Презедента України № 100 від 5 лютого 2002 року. Це важливий день надихає багатьох людей замислитися над тим, якою мірою їхня доля залежить від миру.
Щороку 21 вересня люди в різних куточках земної кулі замислюються про важливість миру. Поки лунають постріли, тривають міждержавні чи внутрідержавні військові конфлікти, потрібно приєднуватися до тих людей, які підтримують найцінніше на планеті – мир, відстоюючи право людини мати над головою мирне небо.
Цьогорічне свято особливе для України. Як ніколи українці мріють про спокій та чисте безхмарне небо.
Напередодні Міжнародного Дня миру, 19 вересня, в Христинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, в рамках Всесвітньої акції «Голуб миру», відбувались тематичні заходи. Протягом навчального дня учні мали змогу навчитися виготовленню голубів у техніці орігамі на майстер-класі «Голуб миру», малювали на асфальті, створювали пацифік «Символ миру», виготовлювали паперові вітрячки з побажаннями в рамках акції «Вітрячок мир». Прийняти участь та привітати зі святом учнів завітали начальник відділу освіти райдержадміністрації Маргарита Білецька та методист відділу освіти райдержадміністрації Ніна Ковальська.
Під час тематичної перерви – лінійки присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять «Небесної сотні» та загиблих на Донбасі.
«Ми всі живемо на одній планеті, яка зветься Земля. Мир завжди починається з дружби. Не воювати треба, а дружити країнами, містами, сім’ями. Хай процвітає мир і дружба між народами, в нашій шкільній сім’ї хай завжди світить сонце дружби, а у кожному домі пануватиме мир і злагода», - звернулась до присутніх директор школи Людмила Кравченко.
Наприкінці лінійки учні заспівали «пісню миру». По закінченню учасники акції рушили колоною до районного Будиннку культури. Співаючи Національний Гімн, колона йшла центральними вулицями міста та зупинялась лише біля Пам’ятного Знака борцям за Волю і Незалежність та Братської Могили для того щоб покласти квіти та вшанувати пам'ять борців за суверенітет та соборність нашої держави.
На площі перед Будинком культури відбувся флешмоб «Голуб миру». Учасники сформували фігуру голуба – головного символа миру.

 

 

Переглядів: 734 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: