Головна » 2013 » Вересень » 27 » ДОШКІЛЛЯ ХРИСТИНІВЩИНИ
16:06
ДОШКІЛЛЯ ХРИСТИНІВЩИНИ
 На передодні Всеукраїнського дня дошкільника 25 вересня 2013 року на базі Христинівського РМК проходила виставка передових педагогічних технологій « Дошкілля Христинівщини – 2014». На ній були представлені творчі роботи педагогів дошкільної ланки. Кращі матеріали будуть представлені на щорічній обласній виставці педтехнологій „ Освіта Черкащини - 2014".  

   

Дитячий садок - це Країна Дитинства, в якій господарюють найменші мешканці нашої країни - дітки віком від 2 до 7 років. А допомагають їм добрі, щирі, люблячі дорослі: вихователі, няні, музичні керівники, фізруки, медсестри, психологи, логопеди. Вони проводять цікаві заняття, прогулянки, екскурсії, свята, слідкують за здоров'ям вихованців... Саме тому до професійних свят додалося ще одне - Всеукраїнський день дошкільника.
Перші заклади, у яких перебували діти здебільшого віком від 2 до 7 років, називалися "школами для малюків". Вони з'явилися 910 років тому в Шотландії.
Вперше назву "дитячий садок" використав німецький педагог Фрідріх Фребель 172 роки тому.
Є три версії походження назви "дитячий навчальний заклад".
Перша, дитячий садок - дослівний переклад німецького "kindergarten"(kinder - дитина, garten - сад). Друга, Фрідріх Фребель вважав, що діти - Божі рослини і доглядати за ними потрібно ретельно - як за рослинами в саду. Звідси і пішла назва "дитячий садок". Третя, "Перша установа по догляду за дітьми" з'явилася в невеличкому містечку Цорбіх. Вона знаходилася в колишньому готелі, який мав назву "Біля палацового саду". Прямуючи туди з дітьми, городяни говорили: "Ми йдемо в сад". Ось так з'явилася назва "дитячий садок".
Переглядів: 732 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: