Головна » 2019 » Квітень » 20 » Юні захисники Вітчизни
19:35
Юні захисники Вітчизни

    У випускників загальноосвітніх навчальних закладів району стартував завершальний період в навчанні – написання контрольних робіт, здача заліків, підготовка до державної підсумкової атестації, зовнішнього незалежного оцінювання. Одним із заліків, який здавали учні 11-х класів з предмету «Захист Вітчизни», є трьохденні навчально-польові збори (на підставі розпорядження голови обласної державної адміністрації від 26.02.2019 року №93 «Про організацію і проведення навчально-польових зборів із юнаками у 2019 році»). На базі Христинівської спеціалізованої школи № 1 ім. О.Є. Корнійчука в період з 15 по 17 квітня були проведені ці збори, де взяли участь 98 старшокласників, в тому числі 18 дівчат, яким дозволяли медичні показники та наміри вступу до вищих навчальних військових закладів України.

Начальником навчально-польових зборів був призначений учитель предмету «Захист Вітчизни», майор запасу Коломієць А.М.. 15 квітня відбулося відкриття зборів, де виступив начальник з комплектації майор Рябець О.М.. В цей день було проведено здачу заліків з прикладної фізичної підготовки та заняття з стройової підготовки. 16 квітня учасники відвідали військову частину А 1588, де ознайомилися з побутом військовослужбовців, військовим озброєнням, отримали навики в розбиранні та збиранні автомата Калашникова. 17 квітня учні побували на полігоні в с. Старі Бабани Уманського району, де отримали досвід стрільби бойовими набоями з автомата Калашникова.

За результатами навчально-польових зборів учні 11-х класів успішно завершили вивчення предмету «Захист Вітчизни», набули знань та практичних навиків, які потрібні для збереження свого життя в надзвичайних ситуаціях, надання допомоги людям, які її потребують в мирний та військовий період, службі в Збройних Силах України. Сьогодні можна з впевненістю говорити про учнів, які пройшли польові збори, що вони є справжніми патріотами України.

 

 

 

Переглядів: 301 | Додав: ivansobovoy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: