Головна » 2014 » Грудень » 3 » Христинівщина перейняла естафету добротворення
15:47
Христинівщина перейняла естафету добротворення

28 листопада 2014 року в Христинівському районі відбувся цілий калейдоскоп тематичних заходів, спрямованих на виховання у молодого покоління патріотичного духу, підтримку воїнів-захисників Вітчизни.

У заходах взяли участь директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Валерій Данилевський, голова Христинівської районної ради Олександр Коваль, начальник відділу освіти Христинівської районної державної адміністрації Маргарита Білецька, волонтер міжнародного громадського руху «За Україну, її славу і волю» Людмила Турган, учасник АТО Сергій Тихонюк.

 

У Синицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбувся патріотичний флеш-моб за участі танцювального колективу «Синиченька»: діти за допомогою жвавих хореографічних постановок продемонстрували свою любов до неподільної суверенної України. Учнівське самоврядування розповіло про свою добротворчу роботу. Учні підготували малюнки, листівки зі словами підтримки, теплі речі для захисників Вітчизни, які принагідно передали представнику міжнародного громадського руху «За Україну, її славу і волю» Людмилі Турган.

 

За участі директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерія Данилевського відбулося покладання квітів до Алеї пам’яті Небесної Сотні, що створена на території навчального закладу. Ідея закладення алеї належить учню школи Назару Мошнязі, який поділився історією її створення: «Герої Небесної Сотні були ладні віддати своє життя за демократичне майбутнє усього українського народу. І в мене виникла ідея увіковічнити їхній подвиг. Адже молоде покоління має пам’ятати тих людей, які віддали своє життя за наше світле майбуття. Тож я запропонував дирекції навчального закладу створити Алею пам’яті Небесної Сотні». Місцеві лісники радо зголосилися підтримати ініціативу школяра і виділили саджанці різноманітних рослин. Висадили ялинки, ялівець, вербу, висіяли газон. За допомогою підприємців установили меморіальну дошку.

 

Також Назар поділився ідеєю намалювати на стіні школи зображення героїв Майдану. У дошкільному навчальному закладі № 2 «Малятко» м. Христинівки діти представили музично-хореографіні номери патріотичного спрямування.

Як розповідає завідуюча дошкільним навчальним закладом Тамара Кузьміна, червоною ниткою в навчально-виховному процесі дитсадку проходить патріотичне виховання: цикли занять з патріотичного виховання, дискусії, бесіди, перегляд картин, музейна педагогіка. Це все дає наснагу бути українцями і любити рідну землю. Вихованці дитсадку, серед яких є діти учасників АТО, передали власноруч створені малюнки та листівки зі словами підтримки захисникам Вітчизни.

Самовідданні, чесні та безкорисливі представники волонтерського руху зібралися на зустріч волонтерів у Христинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Христинівської районної ради. Вони продемонстрували свою роботу, зокрема щодо виготовлення маскувальних сіток для потреб військових. Аби віддати належну шану синам і дочкам українського народу, які боронять єдність і незалежність рідної землі учні провели загальношкільний флеш-моб.

  

На заході підведено підсумок Декади Гідності і Правди у навчальному закладі. В актовому залі відбувся тематичний захід за участі юних дарувань місцевого Будинку культури та школи.

У рамках зустрічі волонтерів відбулося урочисте вручення прапору добротворення Христинівській школі, що буде переданий наступному навчальному закладу за добру справу.

  

Символічний куточок пам’яті Героїв Майдану урочисто відкрили у Верхняцькому НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-ліцей". Учні виготовили поробки-обереги, теплі речі для бійців АТО. Діти звернулися до світової громадськості: «О, Боже єдиний, здійсни мою мрію: не діли Україну на Захід і Схід. Бо всі ми єдині, усі ми – сім’я. У нас у всіх Батьківщина одна!».

Переглядів: 636 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: