Головна » 2012 » Березень » 2 » Конференція ім.О.А. Захаренка
22:14
Конференція ім.О.А. Захаренка

2 лютого у Черкаському національному університеті імені Б. Хмельницького зібралась педагогічна громадськість України та Черкащини на Міжнародні наукові читання, щоб перегорнути ще одну сторінку безцінної спадщини Мудрого учителя Олександра Захаренка. У центрі уваги на цьому зібранні стояло надзвичайно важливе питання, а саме: «Науково-педагогічна спадщина О.А. Захаренка як джерело виховання молодого покоління».  У святковому заході взяв участь і  голова обласної державної адміністрації, Герой України Сергій Тулуб.
      Перед початком роботи всі охочі ознайомилися з виставкою, присвяченою життю і творчості Олександра Антоновича.
      Офіційна частина розпочалась символічно – шкільним дзвінком, який протягом 35 років праці постійно супроводжував директора Сахнівської школи. Вітального листа до учасників конференції від Президента Національної педагогічної академії наук України Василя Кременя, зачитав Олександр Ляшенко, академік-секретар відділення загальної середньої освіти НАПН України. Він також відзначив найвищою педагогічною нагородою – медаллю Ушинського – дружину й помічницю знаного педагога вчительку Віру Захаренко.
Запрошені гості конференції могли обрати для роботи протягом дня одну з трьох секцій:
1. Формування педагогічної культури сучасного вчителя крізь призму ідей Олександра Антоновича Захаренка.
2. Проблема саморозвитку й самореалізації особистості в педагогічній спадщині Олександра Антоновича Захаренка.
3. Психолого-педагогічні умови впровадження ідей Олександра Антоновича Захаренка у практику роботи навчальних закладів.
       Під час активної роботи усіх трьох секцій учасники педчитань мали можливість пересвідчитися, що ті думки та поради, що залишив нам у спадок Олександр Антонович, не втрачають своєї актуальності і в наш стрімкий час.

Переглядів: 886 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: