Головна » 2017 » Лютий » 15 » Конференція Ліги старшокласників
13:55
Конференція Ліги старшокласників

« Добро починається з тебе»

              10 лютого 2017 року в районному будинку дитячої та юнацької творчості відбулася  конференція Ліги старшокласників та учнівського самоврядування Христинівсщини « Діти сучасності». На цю зустріч були запрошені учні – лідери та педагоги – координатори учнівського самоврядування  з усіх навчальних закладів району. За традицією конференція була відкрита гімном України.

       На конференції були присутні почесні гості – це члени волонтерської спілки Христинівщини: Степанюк М.Г., Врашев О.В., Кальніцький І.В., Хомчук С.І. Учасники конференції передали через волонтерів, виготовлені власноруч учнями шкіл району, « сердечка» для воїнів в зоні АТО. Такі подарунки були приурочені до свята Святого Валентина.

       Конференція Ліги старшокласників була присвячена одній з найбільш популярній  в наш час темі – добра, милосердя, благодійності. В народі є таке прислів’я: « Перед розумним схиляють голову, перед добрим – стають на коліна». Доброта, милосердя, благодійність… Саме цього потребуємо ми сьогодні. Особливо тепер, коли на Сході нашої країни відбуваються терористичні події, які так чи інакше стосуються всіх нас. Адже саме там проливають кров кращі громадяни нашої країни: чиїсь батьки, брати, чи сестри, сини, чи доньки, наші співвітчизники.

     Молоді, юні, завзяті учасники конференції Ліги старшокласників вже не раз проявили себе активними учасниками благодійних акцій і заходів. Про свою роботу вони звітували на конкурсі брошур « Добро починається з тебе», у якому призові місця вибороли Верхняцька ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 – І місце, Христинівська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 ім. О.Є.Корнійчука – ІІ призове місце, Верхняцький НВК « ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 – ліцей» - ІІІ місце.

     Президент Ліги старшокласників Анастасія Голубцова у своєму виступі акцентувала увагу на важливих добро творчих проектах, розповіла про те, як шкільний актив, органи учнівського самоврядування навчальних закладів ініціюють, організовують та беруть участь у різноманітних доброчинних заходах патріотичного спрямування.

    Кожен із кандидатів на посаду Президента Ліги старшокласників представив свою Програму під назвою « Слово яке іде від серця». За більшістю голосів учнівської молоді новообраним Президентом стала учениця Верхняцької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Петровська Анна.

     Багато інформації,емоцій, вражень та великий запал енергії для подальшої роботи учнівського самоврядування отримали учасники конференції. Закінчилась конференція загальним флешмобом « З Україною в серці». Ми переконанні в тому, що   залучення до роботи в органах учнівського самоврядування сприяє формуванню лідерський якостей, організаторських здібностей, відповідальності та дієвості,яка виражається в активній життєвій позиції молоді на благо України.

               Антоніна Найчук методист РМК відділу освіти Христинівської РДА

Переглядів: 579 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: