Головна » 2018 » Квітень » 5 » Методоб'єднання вчителів математики
23:02
Методоб'єднання вчителів математики

06.04.2018 року на базі Христинівської ЗОШ №2 відбулось засідання РМО вчителів математики. Провідною темою засідання була "Участь учнів в різних пошукових конкурсах з метою популяризації математики". Учасники взяли участь у веб-квесті та набули практичних навичок по розробленні завдань пошукового характеру. Завдання для вчителів:

У математиці є своя краса, як у живопису та поезії.
М.Є. Жуковський

За допомогою відео сервісу youtube.com, знайдіть Camellia Kamyanka. Переглядаючи даний канал ми зможемо побачити ролик, якій розміщений у 2016 році та який розповість про цікаву конструкцію, яка була збудована ще на початку XX століття в місті Черкаси.

Уважно перегляньте ролик, в ньому ви побачите ім’я людини, яка створила цю конструкцію. А знайомлячись із біографією цієї людини ви дізнаєтесь як всього цього стосується математика та у формі чого будують ці споруди.

Мистецький рух, який виник у 20 столітті в архітектурі почав використовувати для побудови будівель математичну теорію, основану на системі постулатів та описану у трактаті, який складається з 13 книг, що були написані грецьким математиком близько 300 до н. е.

Отже,

  • Як називається конструкція? - 1 бал
  • Яка людина створила цю конструкцію? - 1 бал
  • У формі чого будують ці споруди? - 1 бал
  • Про який трактат та математичну теорію йде мова? - 2 бали

джерело: "Математика в мистецтві або мистецтво в математиці"

Практичне завдання: запишіть максимальну кількість чисел за допомогою чотирьох четвірок.

 

Переглядів: 763 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: