Головна » 2014 » Грудень » 3 » Ми, славні сини Батьківщини, традиції козацькі шануємо, всі негаразди рідної землі серцями чуємо
17:18
Ми, славні сини Батьківщини, традиції козацькі шануємо, всі негаразди рідної землі серцями чуємо

У переддень свята Збройних Сил України у м. Христинівці, що на Черкащині, біля пам’ятника Івану Гонті христинівчани, керівництво району, козацтво, школярі, педагоги, представники громадських організацій зібралися на раду, аби згадати героїв Черкаської землі, всіх тих українців, які захищали і сьогодні захищають волю, демократію, державну незалежність і територіальну цілісність нашої держави. У заході взяв участь директор департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерій Данилевський.

 

Козаки козацької сотні імені Івана Гонти Христинівської спеціалізованої школи імені О. Я. Корнійчука та Христинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 зачитали звернення до бійців АТО: «Ми, славні сини Батьківщини, традиції козацькі шануємо, всі негаразди рідної землі серцями чуємо. Ніколи не згасала надія, що вільними станемо навіки. Богдан Хмельницький державу створив, яка свято народ захищала. А пізніше, у Коліївщину, Залізняка й Гонту Україна знала. Тарас Шевченко з нашого краю заповідав свій народ боронити. До сьогодні звучить його заповіт і по ньому нам усім треба жити. Сьогодні зброя у ваших руках, бо байдужими не можете жити. Від всіх ворогів Україну свою вмієте достойно захистити. Стояти, триматися просимо вас, нашу свободу відстояти треба. Праве діло українських солдатів благословення отримало з неба. Ми ваша зміна, бо ми – козаки. Віримо в Бога, народ свій і волю. Пам’ятаємо всю історію та маємо надію на кращу долю. Постановили на раді своїй: як Тарас і Богдан для народу жити».

На козацькій раді українське лицарство поповнилося новобранцями, які склали присягу на вірність Україні та козацьким традиціям.

Переглядів: 634 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: