Головна » 2015 » Вересень » 3 » На Христинівщині пролунав перший дзвоник
21:46
На Христинівщині пролунав перший дзвоник

        Першого вересня традиційно відзначається День знань, який символізує початок нового навчального року в усіх навчальних закладах країни. Перший дзвоник є чудовим святом, яке неможливо порівняти ні з яким іншим. Воно незабутнє, воно чарівне. Діти чекають його з нетерпінням. В очах одинадцятикласників просвічується сум, адже для них це останній Перший дзвоник. А в очах першокласників – радість і хвилювання: для них сьогодні відкривається перша сторінка великої Книги Знань.

      Пройшло свято першого дзвоника у загальноосвітніх навчальних закладах Христинівського району. В Христинівську ЗОШ I-III ступенів №2 на свято першого дзвоника завітав голова райдержадміністрації Олександр Ковбасюк.

       Урочисту лінійку присвячену Дню Знань відкрила директор школи Людмила Кравченко хвилиною мовчання за загиблими воїнами - христинівчанами в зоні проведення АТО на сході країни. З вітальним словом до присутніх звернулась директор школи Людмила Кравченко побажала щоб новий навчальний рік приносив тільки приємні враження, творче натхнення та радість успіхів і звершень у навчальному процесі, а також висловила найщиріші слова подяки вчителям, які щедро діляться своїми знаннями, мудрістю та досвідом не жалкуючи сил та часу.
        Привітав школярів, вчителів та батьків голова районної державної адміністрації Олександр Ковбасюк – «Від імені районної державної адміністрації та від себе особисто вітаю Вас з Днем знань - справжнім всенародним святом мудрості, доброти і людяності. У цей день хочеться побажати першокласникам любити рідну мову і землю, поважати працю і знання. Сподіваюся, що ви, мої юні друзі, будете сумлінними і розумними учнями. Низький уклін Вам, учителі і наставники, за самовіддану працю, терпіння, вірність обраному шляху та непохитну віру в ідеали добра, правди й справедливості. Батькам же бажаю щоденно відчувати гордість за своїх дітей, радіти їхнім успіхам. Хай новий навчальний рік буде роком піднесення і зміцнення нашої Української держави.» Учні закладу дарували своїм гостям гарячі слова подяки. Особливо зворушливим було виконання гімну України першокласниками. Приємно зазначити майже всі школярі і гості свята були вдягнені в українські вишиванки.
             Гості, присутні на заході, учні, батьки залучились до акції «Збережи квітку – подаруй життя». В рамках якої всі кошти з свята будуть передані воїнам – христинівчанам які перебувають в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни. Пролунав перший дзвоник і 11-класники провели первачків в їхні навчальні класи де відбувся їх перший урок на тему «Україна – єдина країна», який проводиться з метою розширення поняття про єдність, незалежність і суверенітет нашої держави, сприяння формування національної свідомості школярів, формування активної громадянської позиції, виховання патріотизму. Право покладання квіти до пам’ятного знаку Борцям за волю та незалежність України, стели Героям Небесної Сотні та Братської могили надано одинадцятикласникам та першокласникам.
 

джерело: Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату РДА

Переглядів: 636 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: