Головна » 2016 » Березень » 9 » Прангліміне на Христинівщині
16:13
Прангліміне на Христинівщині

05 березня 2016 року  у м.Львів завершився Національний фінал з усного математичного рахунку Прангліміне-2016 у рамках міжнародного україно-естонського проекту «Міксіке в Україні». Учасники проекту - учні, вчителі, батьки з 5 країн: Естонії, Латвії, Словенії, Литви та України.

    Національному фіналу передували три дистанційні етапи та 7 очних регіональних етапів Всеукраїнських змагань з усного математичного рахунку Прангліміне.  За час проведення змагань учасниками стали 15 165 осіб з різних куточків України, близько 300 з яких змагалися за перемогу в 7 регіональних фіналах та 61 -  у Національному фіналі.

     Успішний досвід реалізації проекту у 2014-2015 навчальному році у Львівській області дозволив організаторам ініціювати його поширення у інших регіонах України. Така ініціатива знайшла підтримку у Міністерстві освіти і науки України ( лист МОН № 2/2-14-600-15 від 26.03.2015 р.).  З 2015 року проект реалізується в різних областях України, в тому числі і в нашому регіоні, учасниками якого стали 37 учнів Верхняцького НВК (ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-ліцей) та 3 учні Христинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

    Протягом неповних трьох місяців, з 20 жовтня по 30 грудня 2015 року, команда Верхняцького НВК змагалась на платформі проекту у вмінні швидко і правильно усно рахувати у чотирьох вікових групах: «Чомучки» ( учні 1-3 класів), «Дослідники» (учні 4 -6 класів), «Хлопці та дівчата» (учні 7-11 класів), «Дорослі» (всі, хто вже закінчив школу).

Переможцями ліцейних змагань стали: 
В номінації «Чомучки» (1-3 класи) -
Підопригора Тетяна, учениця 3 класу. 
В номінації «Дослідники»(4-6 класи) – Андрійчук Роман, учень 5 Б класу. 
В номінації «Дівчата»(7-11 класи) – Рога Тетяна, учениця 8 класу. 
В номінації «Хлопці»(7-11 класи) – Жовноватюк Владислав, учень 7-Б класу.

     Так, в багатьох номінаціях нам ще потрібно тренуватися, щоб досягати високих результатів, разом з тим, перші досягнення наших учнів надихають на подальші звершення. На онлайновому етапі змагань з усного математичного рахунку Прангліміне-2016 команда Верхняцького НВК посіла 5 місце серед команд загальноосвітніх навчальних закладів Кіровоградського регіону.

    Особливість «Прангліміне» полягає в тому, що вчителі не лише готували учнів до конкурсу, а й самі змагались. За підсумками змагань учитель фізики та математики  Сабадин С.О. став учасником Національного фіналу, де виборов 9 місце у номінації «Сеньйори. Чоловіки».

     Можливості освітнього-онлайн середовища Міксіке створюють широке поле для творчості педагогів, завдяки йому навчання перетворюється на захоплюючий процес, основною метою якого є розвиток школярів, а мотивацією - перемога.

    Запрошуємо  педагогів,  батьків,  учнів  району,  області  до  співпраці  у  рамках  проекту «Міксіке».

 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 658 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: