Головна » 2012 » Березень » 2 » Про зміни в атестації педагогічних працівників
22:33
Про зміни в атестації педагогічних працівників
Набрав чинності наказ Міністерства освіти, що затверджує зміни до положення про атестацію педагогічних працівників

Наказом, що затверджує зміни зокрема установлено, що присвоєні за результатами останньої атестації кваліфікаційні категорії та педагогічні звання вчителям та викладачам, які викладають два і більше навчальні предмети і до набрання чинності цим наказом не пройшли підвищення кваліфікації з усіх предметів, які вони викладають, поширюються на все педагогічне навантаження до наступної атестації.

Крім того, до пункту 3.20 Типового положення внесено зміни, відповідно до яких учителі мають підвищувати кваліфікацію лише з предметів інваріантної складової змісту загальної середньої освіти.

"Вчителі та викладачі, які мають педагогічне навантаження з кількох предметів, атестуються з того предмета, який викладають за спеціальністю. У цьому випадку присвоєна кваліфікаційна категорія поширюється на все педагогічне навантаження. Необхідною умовою при цьому є підвищення кваліфікації з предметів інваріантної складової змісту загальної середньої освіти", - йдеться в новій редакції п. 3.20 Типового положення про атестацію.

Затвердженими змінами до положення про атестацію скорочено термін, у який педагогічний працівник може претендувати на присвоєння йому чергової кваліфікаційної категорії. Відповідно до затверджених змін "позачергова атестація з метою підвищення кваліфікаційної категорії може проводитися не раніш як через два роки після присвоєння попередньої".

Змінами передбачено, що працівники, включені до списків осіб, які підлягають черговій атестації, мають право подавати до атестаційної комісії заяви про присвоєння більш високої кваліфікаційної категорії (тарифного розряду).

Типове положення також доповнено нормою, що дає право членам атестаційних комісій, які не згодні з прийнятим комісією рішенням, додати до протоколу викладену письмово окрему думку з питань атестації педагогічного працівника (пункт 3.7 Типового положення).

Змін також зазнали норми щодо визначення питань про перенесення строку чергової атестації (пункт 3.2), участь працівника на засіданні атестаційної комісії (пункт 3.6), збереження кваліфікаційних категорій за працівниками, які переходять працювати на інші педагогічні посади (пункт 3.22), порядок присвоєння педагогічних звань (пункт 3.9), а також деякі інші пункти документа, що визначає порядок проведення атестації педагогічних працівників.

За матеріалам: Освіта.ua

Переглядів: 806 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: