Головна » 2014 » Червень » 2 » Семінар в ДНЗ "Джерельце" с. Христинівки
12:06
Семінар в ДНЗ "Джерельце" с. Христинівки

 Оперативний контроль- інструмент швидкого реагування на актуальні проблеми освітнього процесу в ДНЗ
Така тема семінару завідувачів ДНЗ району, який відбувся на базі дошкільного навчального закладу «Джерельце» с.Христинівка.  
На семінарі обговорювали види контролю, питання аналізу, планування та розглядали контроль, як основну функцію управлінської діяльності керівника ДНЗ.
Завідувач ДНЗ «Джерельце» Юдіна Т.С. – керівник семінару-практикуму – за допомогою комп’ютерної презентації здійснила історичний екскурс по основних віхах існування дошкільного закладу. В ході презентації Тетяна Степанівна розповіла присутнім про здобутки колективу, успіхи в навчально-виховній роботі та в роботі з батьками вихованців.


Завідувач підготувала цікаву презентацію, за допомогою якої ознайомила учасників семінару з питаннями оперативного контролю, як інструменту швидкого реагування на актуальні проблеми освітнього процесу в ДНЗ. Керівники дошкільних установ вправлялись у складанні таблиці аналізу навчально-виховної роботи в різних формах діяльності з дітьми, обговорювали актуальні питання, ділились досвідом роботи, розуміючи, що від уміння керівника прогнозувати, організовувати, регулювати й контролювати діяльність колективу, залежить ефективність та результативність роботи дошкільного закладу.
Вихователь молодшої групи Бричко Т.С., маючи 1 рік педагогічної роботи, запропонувала присутнім майстер-клас з методики нетрадиційного малювання на піні для гоління. Тема зображувальної діяльності : «Мармуровий папір». Учасники семінару переконались, що дана техніка зображувальної діяльності незвичайна і цікава, дозволяє відчути незабутні емоції від того, що вдалось зупинити в своїх малюнках мить, красу довкілля. Адже результат зазвичай майже завжди дуже ефективний і майже не залежить від вмілості і здібностей виконавця.
Вихователь Бондаренко Л.С. провела фітбол гімнастику в старшій групі. Гімнастика з використанням фітболів належить до одного з видів фітнес-гімнастики. М’яч має певні властивості, застосування яких є доцільним для вирішення оздоровлювальних, корекційних і дидактичних цілей. Це його розмір, колір, запах, а також особлива пружність. Спільна робота рухового, вестибулярного, зорового й тактильного аналізаторів, які включаються при виконанні вправ із м’ячем, підсилює ефект занять. Вібрація, що відчувається при сидінні на м’ячі, за своєю фізичною дією схожа з їздою верхи. Саме слабкі вібраційні хвилі здатні стимулювати функцію кори надниркових залоз, підсилювати роботу кишківника, функції шлунка, печінки, нирок та інших органів. Заняття з м’ячем зміцнюють м’язи спини й черевного преса, створюють м’язовий корсет, але головне – формують навички правильної постави. 
Хочеться щиро подякувати педагогічному колективу дитячого садочка «Джерельце» с.Христинівка, завідувачу ДНЗ Юдіній Т.С., за творчий, креативний підхід в пошуках нових підходів до розв’язання навчально-виховних завдань дошкільної ланки освіти.

Методист РМК відділу освіти Єременко О.В. 


 

Переглядів: 910 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: