Головна » 2015 » Вересень » 4 » СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
14:40
СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

    Кінець серпня традиційно знаменується конференцією педагогів, яка збирає великий загал сіячів доброго, розумного, вічного і ставить завдання – підсумувати діяльність за минулий навчальний рік, визначати пріоритетні напрямки роботи з виконання державної програми розвитку освіти, намітити шляхи вирішення проблем, що стоять сьогодні перед педагогічними колективами району.

    Запрошені: О. Б. Коваль – голова районної ради; В. Ю. Підвальний – заступник голови районної державної адміністрації; М. К. Робочий – секретар міської ради. Присутні хвилиною мовчання та живими квітами вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні і загиблих воїнів в зоні АТО.

    Тон зібранню задала начальник відділу освіти Н. П. Адаменко: «В нелегких умовах ми починаємо новий навчальний рік. Військова агресія на сході України та складне економічне становище негативно позначаються на розвитку освітньої галузі. Але метою педагогічної громади є формування в учнів розуміння єдності й цілісності України, як незалежної демократичної держави».

   Привітальні слова адресували шановані гості – О. Б. Коваль, В. Ю. Підвальний, М. К. Робочий, які зичили педагогічному загалу мудрості і терпіння, творчих успіхів і вдячних учнів, ростити достойну молоду зміну, яка житиме в європейській державі.

      Напутня промова звучала від лідера районної профспілкової організації С. А. Шпанка колегам, школярам, молодим спеціалістам: Максиму Когуту, Вероніці Терещук, Ірині Паланщук, Вікторії Захарченко, Олексію Кучеру, Наталії Камінській, яка поповнили лави педагогів.

    Н. П. Адаменко підсумувала розвиток освітньої галузі у 2014-2015 н.р., окреслила завдання на новий навчальний, наголосила, що освітній простір задовольняє потреби дітей у навчанні й вихованні, з провідною метою освіти є плекання національної еліти,людей із державним рівнем мислення, високоінтелектуальних, високодуховних, компетентних, відповідальних за власну долю і долю України. На сучасному етапі розвитку суспільства особливе значення має загальна середня освіта. ЇЇ модернізація є найбільш системною і масштабною. Несприятлива демографічна ситуація вплинула на наповнюваність закладів. Зменшення кількості учнів ( за 7 років – на 950 осіб) спонукало до оптимізації мережі навчальних закладів, яка здійснювалась з врахуванням освітніх потреб дітей. Головне завдання школи – підтримувати і розвивати тих, хто вміє досягати успіху, хто стане в майбутньому головним рушієм прогресу суспільства у всіх сферах його життєдіяльності. Саме для таких дітей та їх наставників 7 років поспіль відділом освіти та рай методкабінетом (завідувач Т. С. Терещук) проводиться свято обдарованих дітей, зустріч переможців інтелектуальних конкурсів з представниками місцевої влади, конкурс «Випусник року». «Підвищення іміджу школи та професії учителя стають сьогодні завданням номер один, оскільки, саме на нас лежить відповідальність за виховання громадян України Від імені відділу освіти висловлюю вдячність керівництву району, органам місцевого самоврядування, керівникам місцевих підприємств за активне сприяння розвитку освіти в районі, а всім освітянам – за творчу і сумлінну працю», сказала на завершення Н. П. Адаменко.

    В обговоренні доповіді взяли участь: Н. Я. Ковальська – методист РМК; Л. М. Денисюк – директор Верхняцького НВК-ліцей; І. А. Нагірний – директор ДЮКФП; Ж. І. Царук – завідувач ДНЗ №1 «Ромашка».

Категорія: План роботи | Переглядів: 787 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: