Головна » 2016 » Вересень » 2 » Серпнева конференція працівників освіти Христинівського р-ну 2016 р.
15:44
Серпнева конференція працівників освіти Христинівського р-ну 2016 р.

 

29 серпня в районному Будинку культури відбулась серпнева конференція працівників освіти Христинівського району. Участь в роботі конференції взяли голова райдержадміністрації Людмила Денисюк, голова районної ради Анатолій Бордун, секретар міської ради Наталя Горохова, в.о. начальника відділу освіти Людмила Семиволос, завідувач районним методичним кабінетом Тетяна Терещук, голова районної організації профспілки працівників освіти Сергій Шпанко, працівники дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

"В нелегких умовах ми починаємо 2016/2017 навчальний рік. Цьогорічний вересень - особливо тривожний. Події останніх років затьмарені неоголошеною війною. Тому сьогодні хочеться подякувати учасникам антитерористичної операції за їх відвагу, приклад патріотизму у боротьбі за цілісність і непорушність кордонів нашої держави, а також висловловити підтримку тим, чиї чоловіки та сини сьогодні бережуть Україну від воєнного лиха." - розпочала конференцію Людмила Семиволос

Право покласти квіти до стели героям Небесної сотні було надано заступникам директора Христинівської спеціалізованої школи №1 Нєдопьокіній Тетяні Миколаївні та Ніколайчук Оксані Володимирівні та вшановуючи пам'ять загиблих воїнів АТО делеговано педагогів Бдют Брицьку Оксану Василівну та Погребняк Жанну Володимирівну покласти квіти на могили загиблих героїв.

Виступаючи перед освітянами, в.о. начальника відділу освіти Людмила Семиволос зазначила: "Упродовж звітного періоду діяльність відділу освіти та методичного кабінету була спрямована на здійснення державної політики в галузі освіти, створення належних умов їх функціонування й розвитку, удосконалення змісту навчально-виховного процесу, впровадження нових освітніх технологій, розвиток здібностей дітей і підлітків, виховання патріотизму та духовних цінностей. Усі напрацювання в галузі освіти стали можливими завдяки глибокому розумінню учасниками навчально-виховного процесу необхідності оновлення освіти. Нові кроки в розвитку освіти будуть пов'язанні з посиленням ролі місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування. Одним із пріоритетів є курс на високу якість дошкільної освіти. Мережа закладів дошкільної освіти району відповідає потребам населення. На сьогодні функціонують 26 закладів, 21- ДНЗ та 5 НВК, де здобувають освіту 1285 дітей від 1 до 6 років. Свідченням позитивних змін у системі розвитку дошкільної освіти в районі, створенням умов для її доступності є підготовка до відкриття молодшої групи Великосевастянівсько НВК ДНЗ ЗОШ І-ІІ ст."

З вітальним словом до освітян звернулась голова Христинівської райдержадміністрації Л.Денисюк: "В. Сухомлинський  писав: « Своїм успіхом вважайте той момент, коли Ваш учень зумів сказати своє слово». Це був чи не найважчий період у нашій новітній історії – час найтяжчих втрат, час краху ілюзій. Але саме цей час став для нас моментом істини. Нарешті українцям стало зрозуміло, хто ми, хто наш друг, а хто ворог. І вперше ми, українці, стали говорити про Україну не «ця країна», а «МОЯ КРАЇНА». Україна відбулась як держава! І за це Вам велике дякую, адже наші учні приймали участь в  акція «Єдина країна», «Коли діти благають гармати мовчать», «Прапор миру на передову», разом з учнями ви робили обереги, збирали допомогу на передову, Наші вчорашні учні сьогодні забезпечують нам мир на нашій території. Велике людське дякую. Найбільший виклик сьогодні це навіть не відсутність коштів, а впевненість у наших силах. Потребує змін наша свідомість, підходи до навчання. Ми маємо відмовитись від принципу трансляції знань та перейти до компетентнісного підходу, а також передати учням віру у свої сили, віру у можливість змін. Тільки за таких умов вони стануть особистостями, патріотами та інноваторами. Україні є дійсно ким і чим пишатись, Ви на своїх місцях! У Вас важливе завдання – зберегти, примножити та передати знання, щоб Україна розвивалася і впевнено рухалася в європейське майбутнє. Я щиро вірю – нам вдасться досягти всіх цілей, які ми перед собою поставили . Ви зробили все, щоб діти пішли в нову українську школу, щоб з кожним роком зростав рівень та якість освіти. Навіть якщо зараз обраний нами шлях здається важким, ми рухаємося в правильному напрямку - це вже запорука успіху! Ще раз вітаю усіх зі святом! Ви найкращі, ви виховуєте тих, хто виборює  нашу незалежність кожного дня!"

Людмила Денисюк та Анатолій Бордун привітали з початком нового навчального року, висловили слова вдячності педагогічним працівникам за їх працю та вручили ряду працівників освітньої галузі грамоти райдержадміністрації та районної ради за сумлінну працю, високу результативність в роботі, особистий вагомий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління.

З доповідями виступили: методист районного методичної кабінету Оксана Єременко про популяризацію творчих здобутків освітян району; учитель початкових класів Христинівської спеціалізованої школи №1 ім. О. Є. Корнійчука Олександра Микицей про завершення впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти; методист районного методичного кабінету Сергій Сабадин про якість прородничо-математичної освіти; директор Синицької ЗОШ І-ІІІст. Наталія Білан про "Громада, влада, освіта : створення освітнього середовища".

Голова районної організації профспілки працівників освіти Сергій Анатолійович Шпанко аналізував роботу профспілки району та звернувся до молодих учителів, які починають працювати на освітянській ниві з 2016-2017 навчальної року.

 

джерело: Відділ організаційної роботи та внутрішньої політики апарату РДА

 
Переглядів: 472 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: