Головна » 2015 » Листопад » 9 » Участь у проекті BI-WI² e.V. - Bildungs-,Wissenschafts-, Wirtschaftskooperation.
21:55
Участь у проекті BI-WI² e.V. - Bildungs-,Wissenschafts-, Wirtschaftskooperation.

В 2015 році  Німеччина започаткувала новий проект BI-WI² e.V. - Bildungs-,Wissenschafts-, Wirtschaftskooperation.  В якому мали нагоду прийняти участь вчитель Верхняцького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-ліцей» Руденко Маріанна Вікторівна та учень 11-а класу Воєдило Олександр.

Відкриття проекту проводилось в м.Кишинів (Молдова), З 23 по 28 жовтня . Девізом проекту є: «Знання, наука, технології»

Участники проекту ділились враженнями про  щоденні проблеми життя громадян, а також обговорювали перспективи вступу до Євросоюзу. Кожен із учасників мав  зробити практичний вклад в проект, який в цілому покращить життя громадян та позитивно вплине на взаєморозуміння між представниками країн-учасниць.

Для участі у проекті були запрошені учасники з 5-ти країн: Німеччини, України, Молдови,Білорусі, Росії.  Представники кожної із країн представляли проект розвитку з соціального, економічного,технологічного, екологічного напрямку

Проект давав можливість отримати індивідуальні консультації для визначення власних життєвих пріоритетів, вибір освіти.

Програма проекту була досить насичено і проводилась на високому рівні. Були присутні консул Німеччини в Молдові, міністр економіки та екології Молдови, координатори проекту, активні студенти Берліну.

Кожна з країн була почута і до загальних завдань проекту входили завдання, які привозили із собою учні та вчителі.

 Всі учасники були поділені на три робочі групи. Так  Маріанна Вікторівна мала нагоду попрацювати керівником групи  молоді Німеччини,  коригувала їх проект з точки зору законодавства України.

Саша Воєдило працював із  групою Молдови.

Україна презентувала декілька проектів та найбільше учасникам запам’ятався проект «Зелена школа», яку презентували Маріанна Вікторівна і Олександр Воєдило.  Маріанна Вікторівна розкрила для присутніх одну із мрій: перетворити Верхнячку на «зелене» селище. Де чиста екологія, гарні водойми,квітучі сади та альтернативна енергія. По закінченню учасники обирали один із практичних проектів, які мають бути реалізовані протягом 2016 року і одностайно обрали  даний проект. На відповідь,  яку з країн ви хотіли б відвідати звучала одноголосна думка «Україну - Верхнячку» .

Маса приємних вражень, нових знань, нових друзів,  мовна практика і визнання  України, як держави, яка має перспективи соціального, економічного, екологічного розвитку та молодь, яка здатна творити її сьогодення.

 

Переглядів: 601 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: