Головна » 2012 » Березень » 22 » Виставка педагогічних технологій
15:00
Виставка педагогічних технологій

Творча освіта Христинівського краю


На цьому тижні в районному Будинку дитячої та юнацької творчості було відкрито районну виставку педагогічних технологій «Освіта Христинівщини», ініціатором якої став відділ освіти Христинівської райдержадміністрації.

Урочистості з нагоди відкриття виставки освітянських робіт розпочала начальник відділу освіти райдержадміністрації Маргарита Білецька, яка виступила перед гостями та запрошеними із вступним словом.

Серед запрошених були голова Христинівської райдержадміністрації Володимир Сидорчук, голова районної ради Микола Передрій, їх заступники.

Виступаючи на відкритті, голова районної ради привітав освітян з цією подією і додав:

- Я побував на багатьох подібних виставках і тому можу з впевненістю сказати про високий рівень підготовки робіт учасників та самого заходу. Скільки кропіткої праці вкладено в виставкові експонати – це творчість вчителів та їхнє вміння надихати учнів. Учитель – людина, що формує з дитини особистість, формує її світобачення, світосприйняття, закладає фундамент для можливості подальшого розвитку, а отже, саме та професія від якої залежить навченість молоді. А молодь – це майбутнє країни. Маю надію, що в кожному районі є такі самовіддані працівники освіти – бо тоді ж майбутнє країни в надійних руках.

У виставці взяли участь всі загальноосвітні школи району, Христинівська школа мистецтв, Христинівська районна станція юних техніків та дошкільні навчальні заклади: ДНЗ №4 «Зайчата», ДНЗ №5 «Мальва», ДНЗ №6 «Казка». Виставлялися роботи як учнів, так і вчителів. Представлені посібники найрізноманітнішої тематики прийдуть на допомогу заступникам директора з навчально-виховної роботи школи, соціальним педагогам, бібліотекарям. Також в них можна буде знайти рекомендації по роботі з обдарованими учнями, щодо профорієнтації учнів. Є цікаві знахідки у методиках викладання різних предметів, багато книжечок присвячених тваринам та рослинам Черкаського краю, котрі занесені до Червоної книги України.

Також школами були представлені серії цифрових ресурсів, присвячених різній тематиці.

Розпочалася виставка з презентації робіт. Найпершими були представлені роботи працівників БДЮТ, далі свої доробки презентувала Шельпахівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, а презентувати було що. Завдячуючи учителю трудового навчання Олександрові Марченку, роботи учнів цієї школи неодноразово виборювали призові місця в районних та обласних конкурсах.

Наступними презентували свої роботи педагогічні працівники Христинівської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №1 ім. О.Є.Корнійчука. Серед представлених робіт особливу увагу привернув посібник з серії «Мій конспект» - «Художня культура, 11 клас», автор – вчитель образотворчого мистецтва та художньої культури Наталія Кондратюк. Цей посібник вже друкує видавництво «Основа» накладом більше 10 тисяч.

Досить цікавим виявився посібник «Вступ до історії України в віршах», автор Наталія Коваль. Книга готувалася з метою уникнення сухого фактологічного викладу навчального матеріалу, адже п’ятикласник ще тільки адаптується до середньої школи, тому важко сприймає складно написаний матеріал. Крім того, історія у віршах покликана розвивати у підростаючого покоління творчі задатки.

Відділ з питань внутрішньої політики райдержадміністрації поцікавився думкою про виставку у одного з відвідувачів:

- Задоволений, що в Христинівському районі проводяться такі виставки, особливо сподобалися роботи Христинівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, а вчителька з Орадівської школи створила дуже гарний костюм «україночки». Неабиякий інтерес викликав у мене факультативний курс «Стародавні олімпійські ігри» підготовлений вчителями Шукайводської школи. І, звичайно, виставка робіт Христинівської районної станції юних техніків просто дивовижна - моделі кораблів, ракет, літаків, машин – і все працює! Це добре, що виставка триватиме три дні, обов’язково розповім своїм знайомим аби вони також побували тут.

За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків із ЗМІ та громадськістю апарату Христинівської райдержадміністрації

Переглядів: 1061 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: