Головна » 2016 » Травень » 26 » Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-спортивна гра «Сокіл» («Джура)
15:56
Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-спортивна гра «Сокіл» («Джура)

З метою виховання в підростаючого покоління патріотизму, любові до рідного краю, підготовки юнаків до військової служби та захисту своєї Батьківщини, формування у молоді мужності, сміливості, дисциплінованості та ініціативності 22 квітня 2016 року на базі Верхняцької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 було проведено І районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної гри «Сокіл» («Джура).

         У грі взяли участь команди 6 шкіл району – Великосевастянівська ЗОШ І-ІІІ ступенів рій «Кордон» (4 місце), Христинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 рій «Гайдамаки» (5 місце),

         Верхняцька ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 рій «Верхняцька сотня» (2 місце), Кузьминогребельська ЗОШ І-ІІІ ступенів рій «Побратими» (3 місце), Ягубецька ЗОШ І-ІІІ ступенів рій «Козачата» (3 місце), а переможцями став рій «Гонта» Христинівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 імені О.Є.Корнійчука, здобувши 1 місце.

         Кожен рій мав свою емблему, клич-девіз, гасло-позивний, прапор, форму, пісню.

         Учасники гри продемонстрували знання та вміння зі стройової підготовки та стрільби з пневматичної гвинтівки етап , «Стрільба»,  взяли участь у конкурсі ««Відун» , який мав на меті перевірку знань з історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох. Крім того на шляху до визначення переможців було проведено ряд інших етапів: «Впоряд», «Рятівник», «Ватра».

            ІІ обласний етап тривав з 20 по 22 травня в м.Черкаси с.Свидівець на території  дитячого табору «Дахнівська Січ».В ньому змагалась  21 команда з області, а наш рій «Гонта» зайняв 8 місце та був відзначений грамотами за активну участь в етапах «Відун» за знання історії, «Рятівник»-медичні знання та «Стрільбу» (диплом ІІІ ступеня).

         Рій «Гонта» Христинівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1ім.О.Є.Корнійчука став єдиним, що нагороджений грамотою за високу організованість та дисципліну при проведенні гри.

         Організований справжній козацький табір-наметове містечко. Все перебування на території табору   супроводжувалось цікавими майстер-класами, проведеними висококваліфікованими спеціалістами з надання першої допомоги постраждалим в ДТП, прийомами самооборони, козацьких забав. Дисципліна дотримувалась суворо-за недотримання  правил з рою знімали штрафні бали.

Переглядів: 559 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: