Головна » 2016 » Серпень » 12 » Зустріч в рамках проекту «Впровадження інноваційних методик для пізнавального розвитку особистості дитини»
09:17
Зустріч в рамках проекту «Впровадження інноваційних методик для пізнавального розвитку особистості дитини»

       Сьогодні в умовах величезних змін у соціальному, економічному та політичному житті України постала проблема радикальної перебудови у сфері виховання та навчання, мета якої формувати всебічно й гармонійно розвинену, творчу та активну людину. Завдання освіти  сьогодні – забезпечити всебічний розвиток особистості кожного учня, вихованця ДНЗ  створивши необхідні для цього умови. Реалізація цієї мети покладена на педагогічний колектив сучасних закладів освіти, однак, більшою мірою, на дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади.

25 липня відбулась зустріч  голови РДА Л.М.  Денисюк, в.о. начальника відділу освіти Л. В. Семиволос,  завідуючої РМК Т. С.Терещук, членів педагогічних колективів навчальних закладів району  з педагогічною делегацією з Уманського державного педагогічного університету імені П. Г. Тичини, яку очолили: декан  факультету дошкільної та колекційної освіти Демченко Ірина  Іванівна, декан факультету початкової освіти Якимчук Борис Андрійович, декан професійної та технологічної освіти  Ткачук Станіслав Іванович. Основною метою зустрічі  було вивчення матеріальної бази закладів освіти району та визначення основних напрямків впровадження  інноваційних технологій для подальшої співпраці в рамках реалізації проекту «Впровадження інноваційних методик для пізнавального розвитку особистості дитини».

Враховуючи те, що УДПУ -  багатопрофільний вищий навчальний заклад четвертого рівня акредитації, який провадить освітню діяльність, пов'язану із здобуттям певної вищої освіти та кваліфікації широкого спектра природничих, гуманітарних, технічних, економічних та інших напрямів науки, техніки, культури і мистецтв, проводить фундаментальні та прикладні наукові дослідження, є провідним науково-методичним центром, має розвинуту інфраструктуру навчальних, наукових і науково-виробничих підрозділів, відповідний рівень кадрового і матеріально-технічного забезпечення, він беззаперечно, сприяє поширенню наукових знань та здійснює культурно-просвітницьку діяльність в нашому регіоні .

"Національна доктрина розвитку освіти України у ХХІ столітті" передбачає здійснення профільного професійного навчання учнів старшої школи, тобто, кожен випускник одержить свою першу професію в школі. Тому , враховуючи необхідність збереження Верхняцького МНВК, голова РДА Денисюк Л. М. залучила до активної співпраці факультет професійної та технологічної освіти  УДПУ.

В рамках проведеної зустрічі всі запропоновані заклади освіти району до 8 -10 серпня мають отримати угоди про спільну співпрацю з УДПУ та прогресивними закладами освіти  м. Умань.

 
Переглядів: 583 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: