Головна » 2017 » Березень » 7 » Звітує інтелектуальний резерв Христинівщини
14:23
Звітує інтелектуальний резерв Христинівщини

        Талановиті діти  - це той ресурс, із якого створюється інтелектуальна еліта. Інтелектуальну еліту будь- якого народу становлять особистості творчі, яскраві, мислячі. Щоб це потенційне національне багатство зберегти і примножити, необхідно вміти відбирати таких дітей, допомогти їм знайти себе і правильно оцінити. Однією із форм навчання обдарованих дітей є інтелектуальні конкурси, які стимулюють та активізують діяльність, розвивають творчі можливості та формують конкурентоздатність особистості.

         У 2016-2017 навчальному році в інтелектуальних змаганнях Всеукраїнського та обласного рівнів взяли участь 35 учнів навчальних закладів району. Вони гідно представили наш район   та вибороли 19 призових місць (І місце – 3, ІІ місце – 6, ІІІ місце – 11) і 5 грамот за високий рівень підготовки науково-дослідницьких робіт. Переможцями стали найсильніші, а інші учасники збагатилися новими знаннями і здобули необхідний досвід. 

    Поповнили скарбницю призових місць учні  Христинівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 імені О.Є Корнійчука, Христинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, Синицької, Малосевастянівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Осітнянської ЗОШ І-ІІ ступенів, Углуватського та Шукайводського НВК. Відзнаки за високий рівень підготовки та захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України отримали юні науковці Шельпахівської та Верхняцької ЗОШ І-ІІІ ступенів  № 2, Верхняцького НВК «ЗОШ І-ІІІ супенів № 1 - ліцей ».

     Найбільш плідно попрацювали учні та учителі Христинівської спеціалізованої школи. В їх арсеналі 7 призових місць: І, ІІ і два ІІІ в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, перші місця у Всеукраїнському конкурсі «МАН – Юніор  Дослідник» та в обласному етапі конкурсу «Мирний космос», переможець якого Роговик Кирил став учасником Всеукраїнського молодіжного аерокосмічного форуму «Україна космічна».
 


     В особистому заліку пальму першості тримає Лисовенко Денис, учень 9 класу  Синицької ЗОШ І-ІІІ ступенів. В обласному етапі шкільних олімпіад він виборов три призові місця: ІІ місце – історія України, ІІІ місце – правознавство та географія.

      Досягнуті успіхи – це результат спільної праці учителя і учня. Тому щиро дякуємо вчителям, які підготували переможців.  Особлива вдячність тим, хто підготував двох призерів. Це учителі Христинівської спеціалізованої школи Семенова Г.О., Черчук Н.В. та Ніколайчук О.В.; Христинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 - Сокур О.В. та Синицької ЗОШ І-ІІІ ступенів – Сікачина О.В.

     Залучення учнів до участі в інтелектуальних змаганнях є важливим кроком у розвитку обдарованості, а конкурси – дієвим шляхом вирішення і реалізації можливостей юних обдарувань. І перш за все тому, що нове розкриття здібностей учня потрібне не тільки для нього, а і для суспільства   вцілому. Творчі і інтелектуальні можливості сьогодні – запорука прогресу в будь- якій галузі життя.

                                                                                                                                           А.Ледутиньш
                                                                                                                                       Методист РМК

Переглядів: 591 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: