Головна » 2019 » Березень » 25 » Нова українська школа
11:49
Нова українська школа

1 вересня 2018 року стартувала Нова українська школа –цікава, практико -орієнтована освіта нових сенсів, дитиноцентризму і поваги до особистості.

Цьогоріч в районі стали учнями Нової української школи 366 першокласників, які навчаються у 25 класах закладів загальної середньої освіти. Як свідчить спілкування з дітьми, бесіди з учителями, в таку школу із задоволенням ходять учні, адже тут вчать критично мислити, висловлювати власну думку, навчання побудоване на дослідженнях, проектній діяльності, учні самостійно шукають відповіді на запитання, вміють слухати один одного, працювати в команді, групі, парі. Ранкові зустрічі, уроки на свіжому повітрі, дні здоров’я, інтерактивні заняття – все це допомагає віднайти необхідний індивідуальний підхід до кожної дитини.

Під час нещодавніх зустрічей начальника відділу освіти Л.В.Марченко та завідуючої районного методичного кабінету Л.І.Павлишиною з першокласниками та учителями району впевнилися, що в класах панує педагогіка партнерства, існує співпраця та взаєморозуміння.

В Новій українській школі змінилася роль учителя. Сучасному педагогу мають бути притаманні гнучкість і нестандартність мислення, вміння адаптуватися до швидких змін умов життя. Приємно зауважити, що учителі району, які викладають в 1-их класах – професіонали своєї справи, конкурентноспроможні фахівці, які знаходиться у постійному творчому пошуку. А головне - це люди, які люблять свою роботу і своїх вихованців.

Однією з особливостей Нової української школи є організація освітнього середовища, що сприяє вільному розвитку творчої особистості і потребує широкого використання інформаційних технологій, нових мультимедійних засобів навчання, оновлення навчального обладнання. Облаштування освітнього простору покликане створити такі умови, за яких учні зростатимуть як особистості. Ігри, практичні заняття та спілкування з однолітками забезпечують розвиток емоційного інтелекту, життєвих компетентностей, а це натомість посилює інтерес до навчання.

Переглядів: 362 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: