Головна » 2016 » Вересень » 2 » День знань у Христинівському районі
15:56
День знань у Христинівському районі

Ось і закінчилось ще одне сповнене веселощів і радощів літо. І настав час вирушати у нову захоплюючу мандрівку дивовижною країною знань. Перше вересня – день, наповнений дитячими усмішками, різнобарвними квітами і веселою піснею шкільного дзвоника.

Особливим у житті він стане для першачків, які, міцно тримаючись за батьківські руки, вперше ступлять на шкільний поріг. Хвилюючим і дещо сумним він буде для одинадцятикласників, яким дуже швидко доведеться майбутню професію. Справжнє свято Першого дзвоника подарували педагоги і старші учні Верхняцького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 – ліцею» своїм найменшим членам шкільної родини (їх аж 32!). В цей день до школярів завітали голова райдержадміністрації Людмила Денисюк, сільський голова с.Пеніжкове Олена Байда, сільський голова с. Вербувата Іван Царук, учасники АТО, настоятель української православної церкви Київського патріархату о.Олександр.

Про початок дійства сповіщає Державний Гімн, діти шикуються і урочистості розпочинаються. Директор школи Світлана Остапенко вітає учнів, вчителів, батьків з початком навчального року, зичить всім міцного здоров'я і прихильної долі, творчої наснаги і успішного старту в новий навчальний рік. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих в зоні проведення АТО воїнів-земляків.

Найщиріші вітання та побажання здоров'я і натхнення, успіхів в навчанні школярам, в роботі - педагогам зичить голова райдержадміністрації Людмила Денисюк, зазначивши: «Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя. . І цього дня – 1 вересня, бажаю вам не сумувати за літом, яке минуло, а радіти початком нового навчального року, повного цікавих вражень і знахідок. Вчіться, освоюйте і осягайте нові науки! Ви - наше майбутнє! Здоров’я і терпіння вам впевненості в завтрашньому дні, добробуту і Божої благодаті!». Людмила Миколаївна передала в комп’ютерний клас Ноутбук, подарок депутата обласної ради Олега Баштана. Отець Олександр благословив велику шкільну родину на добрі справи в щасливу путь.

За доброю традицією, одинадцятикласники вручили найменшим друзям на щастя, на долю - запашний коровай на вишитому рушнику. Тож нехай доля для дітей стелиться, мов цей барвистий рушник, всипаний червоними кольорами. Лунким голосом пролунав перший шкільний дзвінок і сповістив про початок нового навчального року – нової сходинки на шляху пізнання.

Людмила Денисюк також відвідала свято першого дзвоника в  Осітнянській ЗОШ І-ІІ ст. Привітала всіх присутніх з початком нового 2016 - 2017 навчального року та побажала учням наполегливості в придбанні знань, від яких багато в чому залежить майбутнє нашої країни.

Після завершення урочистостей відбувся перший відкритий урок, на який учні 9 класу запросили голову райдержадміністрації Людмилу Денисюк. Темою уроку стала така актуальна в час війни на Сході України   - "Від проголошення Незалежності до нової України". Під час спілкування учні з радістю ділилися своїми поглядами в майбутнє, обговорювали основні історичні етапи становлення державності України та висловлювали думку що може об'єднати українців в умовах нинішньої політичної ситуації, проведення АТО, та ін. Цього року три першокласника перетнули поріг школи.

Після закінчення уроку Людмила Миколаївна оглянула шкільний музей, спортивний зал та їдальню.

Загалом педагогічний колектив спільно з батьківським комітетом доклали усіх зусиль для створення комфортних умов навчання та виховання дітей.

джерело: Відділ організаційної роботи та внутрішньої політики апарату РДА

Переглядів: 652 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: