Головна » 2015 » Грудень » 10 » Формування естетичних почуттів та ціннісних уявлень при ознайомленні дошкільників з природою
20:51
Формування естетичних почуттів та ціннісних уявлень при ознайомленні дошкільників з природою

25 листопада  вихователів  молодших та середніх груп району гостино приймав ДНЗ «Колосочок,що знаходиться у мальовничому селищі Верхнячка. Їх зібрав семінар за темою: «Формування естетичних почуттів та ціннісних уявлень при ознайомленні дошкільників з природою». Гостям запропонували  поринути у дивовижний світ природи, її чарівність, духовність,і показали як в ігрових формах ми можемо прищеплювати нашим дітям любов та бережливе ставлення до навколишнього світу .

Першими заняття показали маленькі помічники,а саме молодша група. Заняття на тему :«В гостях у бабусі Олени»,яке підготували два  талановитих вихователя Остапенко Людмила Володимирівна та Білик Олена Миколаївна включало в себе найрізноманітніші види діяльності : і пальчикова гімнастика,розпізнавання кольорів ,форм та властивостей овочів,а найцікавішою родзинкою в занятті став чарівний мішечок. Не забули діти і допомогти  бабусі зі збиранням врожаю.

Дітки середньої  групи з допомогою уважного та доброзичливого вихователя Скоробрещук Наталії Павлівни здійснили прогулянку до осіннього лісу. Де  навчились за допомогою листочків розпізнавати  дерева,  дізнались як зимують птахи та звірі, а найцікавішим та найголовнішим завданням для них було допомогти білочці зібрати запаси на зиму та побудувати їжачку хатинку.

А в старшій групі розпочала роботу наукова лабораторія,  де вивчались властивості води. Діти разом з мудрим вихователем Штельмах Нелею Іванівною поринули у магічний світ водяного, який  показав і розказав про властивості води, та її можливості. Усі уважно слухали, уміло відповідали на його загадки та запитання. А за активну роботу водяний нагородив дітей почесним званням помічника водяного та солодким подарунком.

На завершення семінару всі присутні прийняли участь у майстер- класі. І він звичайно не обійшовся без умілих та талановитих рук вихователя Лоневської Наталії Леонідівни. Вона навчала, як за допомогою  звичайного паперу, можливо зробити незвичайні різнокольорові листочки та квіти, які гармонійно сплелися в чарівній осінній  картині.

На семінарі, ще раз нагадали, що природа може існувати без людини, як вже було колись, а людина без природного оточення не може. Тому головне завдання педагога зберегти і розвинути в дитині надане природою уміння радіти,дивуватися побаченому,творити свій світ, пізнавати його не тільки розумом,а й почуттями.

Переглядів: 599 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: