Головна » 2011 » Липень » 6 » Літо 2011
08:44
Літо 2011
   Відповідно до вимог Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» від 04 вересня 2008 року №375-V1, наказу Головного управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації від 16.05.2011 року № 188 «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2011 році»   з 1 по 21 червня 2011 року в районі було організовано роботу 39 оздоровчих таборів системи освіти району, з яких 23-пришкільні (1805 дітей), серед яких 2 дитячі оздоровчі центри, 10 – праці і відпочинку (300 дітей), 6 - наметові (300 дітей). Загалом, в оздоровчих таборах було оздоровлено 2405 дітей, що становить 74 % від загальної кількості учнів 1-10 класів. Проводиться районний огляд-конкурс на кращу організацію виховної роботи в умовах літнього оздоровлення. Наказом по відділу освіти  №169 від 17.05.2011 року затверджено склад оперативної групи з оздоровлення дітей і підлітків. На членів оперативної групи покладено координацію роботи закладів освіти щодо організації оздоровлення дітей і підлітків, здійснення контролю та надання практичної допомоги на місцях; проведення 2 семінарів з організації оздоровчої кампанії 2011 року та навчання начальників таборів та кухарів з дотримання основних вимог санітарно-гігієнічного режиму. Спільно з райСЕС  та відділом в справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації розроблено графік рейдових перевірок ходу оздоровчої кампанії в закладах освіти району. Станом на 21.06.2011 року перевірено 23 пришкільних та 10 таборів праці та відпочинку. Денний сон організовано в 11 пришкільних таборах для першокласників.
          Удосконалена структура оздоровчих таборів, відпрацьовуються інноваційні  форми та методи організації оздоровчої кампані. А саме перепрофілювання  3 таборів праці і відпочинку в профільні оздоровчі табори: на базі Угловатського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» в науково-дослідницьку літню школу «Крок до успіху», на базі Ліщинівської ЗОШ І-ІІІ ст.- в туристично-оздоровчий табір «Робінзони», Верхняцької ЗОШ І-ІІІ ст..№ 2 – в тематичний «Юні волонтери».Створені 2 Оздоровчих Центри:на базі Христинівської спеціалізованої школи І-ІІІ ст.. №1 ім.О.Є.Корнійчука «Сонцедар» та на базі Верхняцького НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.. № 1 – ліцей» «Всесвіт».
    Відділом освіти видано ряд наказів, які унормовують організацію літнього оздоровлення та діяльність пришкільних оздоровчих таборів.
    РайСЕС погоджено  перспективні двотижневі меню і видано дозволи на відкриття всім оздоровчим таборам.
    Директорами закладів освіти забезпечувалась необхідна організаційна робота щодо своєчасної підготовки і проведення відпочинку та оздоровлення дітей. Відділом освіти ведеться моніторинг залучення додаткових коштів на оздоровчу кампанію.
    Працювали з дітьми в оздоровчих таборах системи освіти району, згідно поданих штатних розписів 307 педагогів та 71 особа обслуговуючого персоналу.
    В поточному навчальному році на оздоровлення дітей пільгових категорій з районного бюджету виділено 66,0 тис. грн., на харчування – 207,50 тис. грн. з розрахунку 7,10 грн. на  одну дитину.
           Станом на 20.06.2011 року оздоровлено 32 дітей-сиріт та позбавленого батьківського піклування на базі дитячого курортного об’єднання «Сонячний берег» Одеської області та 16 дітей-сиріт та позбавленого піклування в МДЦ «Артек» (відділ сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації).
    Більшість харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів мають задовільний стан та необхідне технологічне та холодильне обладнання, кухонний та столовий посуд.
Фотоновини з таборів



Розсішська ЗОШ І-ІІІ ст.Заячківська ЗОШ І-ІІІ ст.


Ліщинівська ЗОШ І-ІІІ ст.Ліщинівська ЗОШ І-ІІІ ст.


Христинівська ЗОШ І-ІІІ ст. №2
Христинівська ЗОШ І-ІІІ ст. №2

Будзан Олена Миколаївна - методист РМК.
Переглядів: 965 | Додав: Микола | Теги: оздоровлення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: