Головна » 2019 » Грудень » 2 » Міжнародного конкурс з української мови імені Петра Яцика
08:50
Міжнародного конкурс з української мови імені Петра Яцика

На виконання наказу Департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації  від 22.10.2019 року №214 «Про проведення   Міжнародного конкурсу з української мови  імені Петра Яцика у 2019-2020 навчальному році» 08.11.2019 року в 21 загальноосвітньому  навчальному  закладі  району проведено  перший (шкільний) етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. У конкурсі взяли участь  1325  школярів 3-11 класів.

  У рамках конкурсу цікаво і змістовно були проведені такі заходи:

-Участь у Всеукраїнському  радіодиктанті національної єдності (всі навчальні заклади);

- Квест знавців української мови (Кузьминогребельська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.);

- Флешмоб «Говори та читай українською»(Верхняцький НВК);»Мова єднає» (Христинівська спеціалізована школа І-ІІІ ст.№1 ім.О.Є.Корнійчука).

- Відеорепортаж про свято з вуст школярів (Углуватський НВК);

- Інтелектуальна гра «І першим було слово» (Верхняцька загальноосвітня школа І-ІІІ ст.№2).

- Майстер-класи «Мандрівка в часі: українська писемність і мова у середньовіччі»  (писання гусячим пір’ям та чорнилом,  читання старовинної абетки, стояння на горосі (для тих, хто захоче відчути себе в ролі бешкетника), магічний ритуал  з розгадуванням імені кожного учня за допомогою старовинних літер.(Христинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.).

Другий (районний) етап конкурсу відбувся  16 листопада  2019 року. Ним було охоплено  78  учнів. 

Найкращі результати показали учні Христинівської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №1 ім.О.Є.Корнійчука (6 призових місця),  Христинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№2 (5 призових місць),Верхняцька загальноосвітня школа І-ІІІ ст.№2 (3 призових місця), Шельпахівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. (3 призових місця).

Переглядів: 272 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: