Головна » 2014 » Червень » 2 » Музика – це душа мови!
11:57
Музика – це душа мови!

«Добрива збагачують землю і дають прорости зерну…Так само й музика пробуджує у дитини сили і здібності, які, можливо, ніколи не розквітли б» . Ці мудрі слова належать видатному німецькому композитору К.Орфу. Він наголошував: коли дитина відчуває радість творчості, вона буде намагатися переживати це відчуття ще і ще. За методикою К. Орфа кожна дитина зможе побачити себе талановитою і успішною, тому що всі завдання доступні, прості, елементарні, дають змогу відчути і пережити музику емоційно: як радість, як задоволення; сприяти засвоєнню музичних знань в ігровій практиці.

 
Прихильником цієї методики стала музичний керівник ДНЗ №3 «Сонечко» м.Христинівка Бондарчук Л. В., яка впроваджувала на своїх заняттях з дошкільниками навчання елементарного музикування. Любов Валеріївна так захопилась, що, використовуючи орфовські інструменти, разом зі своїми вихованцями виготовила ряд нетрадиційних (саморобних, з природного матеріалу) інструментів, які шумлять, дзвенять, свистять, виспівують, мов соловейко! Уявляєте, який оркестр може вийти?! Як не поділитись своїми винаходами із колегами! Так народилась ідея проведення районного семінару-практикуму для музичних керівників та вихователів ДНЗ району.
Під час семінару були використані яскраві слайдові презентації, які допомагали дітям розуміти класичну музику, співати, танцювати, імітувати гру на різних музичних інструментах. Малюки залюбки відтворювали звуки природи, подарували присутнім кілька музичних творів, вільно обмінюючись інструментами. А найцікавішим моментом стала гра на скляному посуді, коли діти із задоволенням показали свої уміння виконувати класичну музику - «Весняний вальс» Ф. Шопена.
Музичний керівник гарно підготувала семінар, вдало підібрала матеріал та музичний репертуар. Професійність педагога Бондарчук Любові Валеріївни вразила всіх присутніх, особливо молодих спеціалістів, які тільки починають працювати з дошкільнятами.
Учасники семінару подякували колективу дитячого садка №3 «Сонечко» м.Христинівка, завідувачу ДНЗ Трясучкіній Л.О. за співпрацю, згуртованість, чудовий настрій та постійний творчий пошук, без якого сьогодні не можна. 


 Методист РМК відділу освіти Єременко О.В.
 

 

Переглядів: 919 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: