Головна » 2015 » Квітень » 24 » Прапор Доброчинності завітав до Христинівщини
21:32
Прапор Доброчинності завітав до Христинівщини

Прапор Доброчинності  завітав до Христинівщини

      Селище  Верхнячка - центр Христинівщини, розташований  у верхів’ї річки Уманки. Однією з перлин Верхнячки  є  Верхняцький НВК«ЗОШ І-ІІІ ступенів І-ІІІ ступенів №1-ліцей» , який 22 квітня 2015 року приймав  черговий етап квесту   «Обласний Прапор Доброчинності».

    На ознаменування даної події у навчальному закладі пройшло урочисте зібрання на честь прийому  Обласного  Прапора Доброчинності під гаслом «Хто, як не я?», яке проводилося  біля Стели Незалежності, Символу Гідності, Свободи, Волевиявлення, Болю… гордості , серця НВК, місцем,  біля якого  не можна пройти без трепету в серці. 

   Естафету квесту  Христинівському району передала делегація із м.Умані в складі:  заступника міського голови Уманської міської Ради Кирилюк Людмили Миколаївни,  завідуючої міським методичним кабінетом відділу освіти Уманської міської Ради Трохименко Інни Михайлівни,  методиста міського методичного кабінету відділу освіти з виховної роботи Уманської міської Ради Толобистюк Інни Юріївни та голови волонтерського загону «Відкриті серця»,  учениці 11-А класу Уманського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7-колегіум» Луценко Юлії.

   До колективу школи, учасника  квесту,  з промовою звернулися гості:  заступник міського голови Уманської міської ради Людмила Кирилюк, яка  подякувала педагогам Верхняцького НВК за те, що вони виховують дітей справжніми людьми і патріотами, які не стоять осторонь, а долучаються до доброчинної діяльності і примножують добрі справи;  Луценко Юлія, голова волонтерського загону «Відкриті серця», учениця 11-А класу Уманського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 – колегіум», яка проінформувала  присутніх про результативність діяльності школярів свого навчального закладу  у справах доброчинності. 

   Від сторони, яка приймала естафету, з вітальним словом до присутніх звернулися:  методист РМК відділу освіти Христинівської райдержадміністрації Ковальська Н.Я., яка акцентувала увагу на роботі волонтерських загонів Христинівщини взагалі та Верхняцького  НВК зокрема, наголосивши на тому, що доброчинність є однієї з найбільших чеснот українського народу  і юнь України є не лише майбутнім нації, а її прекрасним теперішнім:  на рівні району проводиться протягом 2014 року квест «Прапор Добрих Справ Христинівщини» під гаслом «Юнь Христинівщини – Україні»;   учениця 10 класу даного закладу,      Президент Ліги старшокласників району Ткаченко Юлія , яка презентувала роботу з доброчинних справ Верхняцького  НВК, з гордістю повідомивши, що учні НВК є взірцем для багатьох своїх однолітків: займаючись активно волонтерською діяльністю, вони не тільки роблять великий внесок у доброчинність, але й подають неабиякий приклад оточуючим: творять  добрі справи, в тому числі:  створенням «Стели Незалежності», акціями: «Єдина Україна» , «Лист мужньому воїну», «Збережи квітку, врятуй життя бійцю»,  «Оберіг», «Тепло  для воїна», Громадським Віче «Від мрії до дії», Громадським слуханням «З Україною в серці!», арт-проектами:  «Хто як не я?», «Прийди до серця, Україно!», висадженням на території школи Алеї Дружби разом з педагогами Молдови та Казахстану під час проведення міжнародної конференції «Клімат. Енергія. Середовище».

    Найурочистішим моментом квесту  стала передача Прапора Доброчинності, який із рук уманських гостей прийняли учні, які є лідерами в доброчинних починаннях серед учнівських колективів Христинівського району.

    Нікого не залишив байдужим виконання учнями флешмобу «Коли діти благають, гармати мовчать» та виконання Державного Гімну України.   Хвилиною мовчання вшанували пам'ять  Героїв Революції Гідності та учасників АТО, які загинули в боротьбі за демократію та суверенність нашої держави.

     Закінчилася зустріч виконанням спільної доброї справи: виготовлення символів  пам’яті, символів  перемоги - червоних маків та оберегів для  воїнів АТО. Обереги будуть передані волонтерами у зону дій для нинішніх захисників Вітчизни, а червоні маки прикріплюватимуться учасникам заходів, присвячених 70-річниці Перемоги над нацизмом в Європі, Дню Перемоги, Дню Пам’яті та примирення.

   Квест «Обласний Прапор Доброчинності» продовжує нести і виконувати свою місію добра, небайдужих сердець, віри в майбутнє: мирне, світле, єдине для рідної України!

Переглядів: 891 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: