Головна » 2019 » Березень » 20 » у Христинівських міських школах відбулася зустріч із керівником фонду "Desert Rose" Кором Роосом
15:10
у Христинівських міських школах відбулася зустріч із керівником фонду "Desert Rose" Кором Роосом

19 березня у Христинівських міських школах відбулася зустріч із керівником фонду "Desert Rose" Кором Роосом, який презентував учням 9–11-х класів книгу «Born to suffer? (The Catastrophe in Ukraine 1941-1944)» про трагічну історію єврейського народу в Україні під час Другої світової війни та подарував примірники своєї книги школі.
Кор Роос - звичайна людина з важливою місією. Гість розповів, що він діє від імені благодійного фонду «Роза пустелі» (Нідерланди). Цей фонд підтримує євреїв, які постраждали під час Другої світової війни. «Згідно цього завдання, ми щомісячно надаємо матеріальну допомогу людям, які пережили Голокост в Ізраїлі, а також підтримуємо спеціальні проекти, як наприклад, публікація даної книги», – розповів Кор Роос.
Саме Кор Роос – натхненник створення Книги Пам’яті. До цього його спонукали зустрічі з українськомовними євреями в Ізраїлі, які пережили Голокост і поділилися своїми гіркими спогадами про страшні події в Україні, зокрема у Вінницькій та Черкаській областях під час Другої світової війни.
Учні та учителі школи з великою увагою та розумінням слухали автора книги. Дві години пролетіли, як одна мить, але у дітей виникло безліч питань і вони не відпустили Кора, поки не почули від нього всі відповіді та головну пораду, яку, сподіваємось, вони будуть пам’ятати все своє життя: «Кожна людина повинна будувати ту державу, в якій вона народилась і завжди залишатись людиною!».

Переглядів: 322 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: