Головна » 2015 » Березень » 23 » Залучення дітей до музичної скарбнички П.І.Чайковського
10:29
Залучення дітей до музичної скарбнички П.І.Чайковського

        Напередодні святкування Міжнародного жіночого дня – 8 Березня   на базі дошкільного навчального закладу № 5  "Мальва" м.Христинівка відбувся семінар-практикум для музичних керівників району на тему: « Музична спадщина П. І. Чайковського як засіб музичного виховання дітей дошкільного віку». У семінарі брали участь музичні керівники та вихователі дошкільних навчальних закладів району.

    Родзинкою заходу була його тематика, де вдало поєднані численні жанри та виражальні засоби музики, хореографічного, драматичного та оперного мистецтва. Мета семінару - залучення дітей дошкільного віку до класичної музики.

      Оформлення  музичної зали  одразу занурювала  глядачів у казкову,  творчу атмосферу. Це – і силуети танцюючих пар на фоні зоряного неба. і витинанки – балеринки, які чарівно кружляли над головою. Всі ці чудові декорації створив керівник образотворчої діяльності Алла Петрівна Гук. 

     Семінар-практикум передбачав теоретичний та практичний етапи.

    В теоретичній частині учасникам семінару були запропоновані для перегляду презентації: «Дошкільний навчальний заклад №5»( Завідувач ДНЗ №5 «Мальва» О.В.Левченко), «Організація музичного виховання» (Методист ДНЗ№5 «Мальва» Н.В.Шаповал.).

     Практична частина семінару включала перегляд організованих форм роботи з дітьми середнього та старшого дошкільного віку. З дітьми середної групи було проведено тематичне заняття «П. І. Чайковський - композитор для дітей», структура якого була побудована на використанні творів композитора у різних видах музичної діяльності.

     Також під час практичної частини присутні мали змогу переглянути справжнє  театральне дійство – мюзикл «Лускунчик», де  діти старшої групи перетворилися на справжніх  казкових персонажів. Допомогли їм у цьому яскраві костюми, створені батьками дітей та Наталією Євгенівною Яковенко, кастелянкою дошкільного закладу.

     «Лускунчик» - це  дебютний мюзикл у нашому дошкільному закладі,  який дав можливість кожній дитині проявити свої акторські здібності, музичний слух та голос. В процесі театральної діяльності діти не просто раділи музиці, а переживали закладені в цю музику почуття.

     За планом  семінару був проведений музичний брейн– ринг. Присутні підтвердили свою обізнаність з даної теми та мали можливість поспілкуватися з актуальних питань музичного виховання дошкільників, обмінятися досвідом роботи.

      Як підсумок, методист РМК Єременко О. В. зробила акцент на актуальності проблеми залучення дітей дошкільного віку до класичної музики,  відмітила, що під час тематичного заняття «П.І.Чайковський – композитор для дітей» були створені всі необхідні умови для творчого самовираження дітей через використання  творів композитора. Діти були залучені до різних видів музичної діяльності, де показали свої музичні здібності, проявили творчу уяву, практичні виконавські навички.

      Присутні обговорили захід  та окреслили шляхи подальшої роботи щодо впровадження творів класичної музики у роботі з дітьми дошкільного віку.

Музичний керівник ДНЗ №5 «Мальва» м.Христинівка

Сирота Стефанія Олегівна

Переглядів: 658 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: